Jelenlegi hely

Gézengúz Tagóvoda

„Mindegy, hogy képességeid mekkorák, fő, hogy a tőled telhető legjobbat formáld belőlük és általuk.” - Weöres Sándor

Óvodánk a Szent László völgyének jobb oldalán, a falu egyik legszebb dombján helyezkedik el. Intézményünk épületét 1913-ban építették. Egy régi családi házból alakították ki, és az évek folyamán nyerte el jelenlegi állapotát.

A Gézengúz Óvoda két csoportos óvoda. Mindkét csoporthoz egy-egy mosdó tartozik, és a két csoportnak egy közös tágas öltözője van. Az OKM Nemzeti Fejlesztési Terv Pályázatával sikerült fejlesztőszobát kialakítani. Az elmúlt években óvodánk megújult, megszépült. A 2010-es esztendőben mindkét csoport fürdőszobáját átalakították és felújították. Az óvoda belső falai új színt kaptak, a csoportszobákban a parkettákat újracsiszolták. A 2011. esztendőben régi vágyunk teljesült: az óvoda új ablakokat és ajtókat kapott, és újra vakolták az épületet. Az óvoda bejárata előtt egy nagy terasz épült, amely óvodásaink számára sokféle lehetőséget nyújt. Mindkét felújítás a Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulás és Gyúró Község Önkormányzata sikeres pályázatának eredménye.

Óvodánk nevelőtestülete és alkalmazotti köre, illetve partnereinek részvételével nyugodt, szeretetteljes óvodai légkört teremtünk. A családias biztonságot nyújtó légkörben a gyermeki játék elsődlegességét hangsúlyozzuk.