Jelenlegi hely

Iskolai farsang

Fazekas Attila
Fazekas Attila

Idén hamar jön a húsvéti nyuszi, hiszen már március végén itt a Feltámadás Ünnepe. Ebből kiindulva kiderült, hogy a farsangi időszak igencsak karcsúra sikeredik. Az iskolai SZMK így január 22-re írta ki a gyúrói iskolások farsangi ünnepségének időpontját. A gyerekek már izgatottan készülődtek, nagyon nehezen tudták magukban tartani, ki, minek öltözik idén. Azt azonban láthatták, hogy a negyedik osztály nagy buzgalommal tanul egy koreográfiát. Dés-Geszti: A dzsungel könyve című musicalének a Pofonofon című klasszikusából ismét érvényre juttatták az örök igazságot, miszerint  „…a pedagógia lényege: a szigor!”

A rövid kis bemutató után az egyéni jelmezesek felvonulása következett, melyet a háromtagú zsűri- élükön a helyi seriffel – értékelt és jutalmazott. Több éve megszokott már nálunk, hogy a jelmezeseket nem rangsoroljuk, inkább kategória-győzteseket hirdetünk. Örömmel nyugtáztuk, hogy a kedves szülők, rokonok ötlettára idén is bővelkedett jobbnál-jobb ötletekben. Láthattunk tigriseket, virágcserepet, rendőrt, spanyol táncost, de meglátogatott minket egy kézen álló ember, egy múmia és egy mignon is. A jelenlévők időnként kettőt láthattak Atti bá-ból, de, hogy melyik volt az igazi, azt talán csak Anikó néni tudja! Míg a zsűri azon tanakodott, hogy a jó jelmezek közül is melyek a „leg-ek”, addig üdítőivó világbajnokságot rendeztünk, melynek fináléjában a szülők is részt vettek. Ha pedig valaki időközben megéhezett, az a büfében finomabbnál-finomabb szendvicsekből, süteményekből válogathatott. Az eredményhirdetés után a szokásos tombolasorsoláson izgulhattunk, hogy kihez kerülnek a legszebb nyeremények. Az estét egy kis táncverseny zárta.

Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy nagyon sok felajánlást kaptunk a falu lakosaitól, akik elláttak minket tombolanyereményekkel. Köszönjük nekik, valamint mindenkinek, aki ilyen, vagy olyan módon segítette rendezvényünket, akár a szervezésben, akár finomságokkal. Egyik kisdiákunk úgy érezte, ez volt élete legjobb farsangja! Akik ott voltak, jól szórakoztak! Jövőre ismét ráteszünk egy lapáttal!

Iskolai farsang
Share