Jelenlegi hely

Falunap és Bála Fesztivál

Portrékép Tóthné Fehér Edit Mária cikkszerzőről
Tóthné Fehér Edit Mária

Bő egy hónappal a július 8-ai hurrikán jellegű vihar után, a hirtelen ránk törő irdatlan kánikula utolsó napján, a jótékonyság jegyében tartottuk a búfelejtőnek szánt Bála Fesztivált és Falunapot.

Szomjúság és hőguta

Délelőtt az aranybála versenyeké volt a főszerep, házigazdánk Újvári Máté, a 2015-ös Forma 1 utazó riportere volt. A megmérettetésre 7 csapatot vártunk, de a roppant hőség következtében már a kora reggeli órákban fellépő csillapíthatatlan szomjúság, illetve a háziállat-állományban tapasztalható, sürgős beavatkozást igénylő hőguta miatt végül 4 csapat volt elég kitartó és bátor, hogy rajthoz álljon. Ők viszont teljes erőbedobással, igazán jó hangulatban vették az akadályokat. A hagyományos versenyszámok mellett, mint pl. bálatartás, bálagurítás, gumicsizma hajítás, minden évben van valami újdonság is. Idén a rodeobika gazdagította az amúgy sem szegényes virtushangulatot. Az ügyességi és gyorsasági feladatok mellett fontos része a versenynek a szellem megmozgatása is. Ennek keretében egy rövid totó kitöltése után állatokat ismertek fel nyomukról, végül a megadott szavak alapján írt saját szerzeményüket énekelték el a csapatok, mely most is nagyon vidámra sikerült.

Köszönjük a kánikulában is kitartó versenyzőknek, hogy velünk voltak a játékban!

Eredmények

Az aranybála versenyt 2015-ben a címvédő, Aranyászok csapata (Gucsek Szandi, Schreiber Zoli, Daróczi Jani, Kacziba László) nyerte! Külön gratulálunk nekik az idén is hibátlanra teljesített agytorna feladatokért!

A délelőtt folyamán, az aranybála versenyekkel párhuzamosan megrendezett, hagyományos, bográcsos főzőverseny bírálói profi helyi szakácsok voltak. A legjobbra értékelt pörköltet a Kovács Kriszti-Boleracki Zsolt páros készítette. Gratulálunk nekik is!

A színpad körül

A nap hátralévő részében a színpadi produkcióké volt a főszerep. A délután házigazdája Balogh Attila műsorvezető volt. Bár a Fourtissimo zenekar és a Maszk színház kifejezetten gyermekelőadással készült, igényes műsorukkal a felnőtteket is magukkal ragadták. Csordás Tibi Fiestás latin dalokat hozott, melynek a kicsik is láthatóan örültek. Ágoston Anita pedig régi és mai slágereket énekelt, melyre többen is táncra perdültek. Majd műfajt váltottunk, a Stand Up Brigád humoristáit köszöntöttük a színpadon, akik helyi poénokkal igyekeztek nevetésre bírni a közönséget. A színpad körül összegyűlt, egyre növekvő sokaság nagy örömmel fogadta a 2012. évi The Voice Magyarország hangja című televíziós műsorból megismert, látássérült Agárdi Szilvit, aki kedvességével és igazán érett hangjával mindenkit elvarázsolt, Hallelujah dalával pedig többeket elérzékenyített. Végül zárásként egy fiatal, 2013-ban alakult hard rock zenekar, a Hoss Williams Grave lépett színpadra, akik még az idősebb fülnek sem bántó, lírikusba hajló saját dalaikat énekelték.

Köszönjük!

Köszönjük mindazoknak, akik a nagy programkínálat és a kánikula ellenére is Gyúrót választották ezen a szombaton! Köszönjük fellépőinknek a támogatást! S köszönjük mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a 2015-ös Gyúrói Falunap megvalósításához! Így köszönjük az aranybála versenyek pályabírói feladatainak ellátását Jámbor Máténak, Blaskó Bencének, Papp Ádámnak, Mics Györgynek és a diákmunkásoknak, a dalok elbírálását Fazekasné Domak Anikónak,  a nagybálákat Boroczki Károlynak, a kisbálákat Horváth Lajosnak, a tojásokat Niedermayer Mártinak, a tejtermékeket  a Fincsi Tejnek, a lekvárt Boroszki Eszternek, a kolbászt és a sertéshúst a Heiter Kft-nek, a vadhúst a Tordas-Gyúrói Vadgazdák Vadásztársaságnak, egyéb nyersanyagokat Bobikné Tóth Margitnak, az anyagi támogatást Fricska Jánosnak és Fricskáné Mudri Melindának, valamint az Éberhardt Kft-nek, az ajándékokat Márkus Zsoltnak és Kovács Nikinek, a cukorszórást a Gyúrói Repülőtérnek, a palacsinta és lángossütést Borovszki Eszternek, Takács Mihályné Ilonnak és Kovács Enikőnek, a pörköltek és a gulyás elkészítését, valamint a főzőverseny bírálatát Kathy Krisztiánnak, Serák Tamásnak és Antoni Zoltánnak, a kenyérlángost Gémesi Sándorné Ibolyának és Takács Józsefné Jutkának, a tűzmesteri feladatok ellátását Ganda Lajosnak. Köszönjük továbbá a szervezést és a lebonyolítást az önkormányzat dolgozóinak, a diákmunkásoknak és a közmunkásoknak.

A legszebb csapat az aranybála versenyek szünetében
Share